Monday, November 30, 2020

Dudu Angka

Dening Astiti
Guru Mandaku, Jurnalis Kemenag DI Yogyakarta

Dudu pengarem-arem kang dak oyak
Ananging, kareben bocah
Sesuk dadi jalma kang prasaja
Dudu pangkat utawa semat, kang dak angkah
Ananging resiking ati lembah manah e bocah

Dudu pangalembana sing dakantu-antu
Ananging dalan kang pener
amarga sayektine guru iku digugu lan ditiru
Dudu bandha sing yen mati ora bakal kagawa
Dudu angka,
Ananging sesuk bocah iki bakal dadi apa
Mula, dadiya bocah kang mituhu, bekten, titen marang lelaku
Umpama, sliramu kabeh sesuk dadi pejabat
Aja nganti njabel ilat
Sumpah janjimu biyen
nalika butuh dukungan rakyat
Dadiya jalma kang nguwongke liyan,
Aja mung yen butuh esemmu mituwuh
Le…
Nduk…
Iki pesenku, geneya ikhlasing ati iki tumama ana ing atimu
Ayo, lakoni piwulangane guru kanti tawadhu
Supaya banyu langit tiba dadi biru

Kulon Progo, 16 Oktober 2020

2 KOMENTAR

TINGGALKAN KOMENTAR

Silakan masukkan komentar anda!
Silakan masukkan nama Anda di sini

- Advertisment -

Tulisan Terbaru

Indonesia Tanah Air Beta

0

Ibuku, Guruku

0

Catatan Seorang Guru

4

Fragmen Pohon dan Rimba

0

Komentar Terbaru

Sedang Populer

Catatan Seorang Guru

Fragmen Pohon dan Rimba

Pendidikan pun Butuh Sentuhan

1,071FansLike
45FollowersFollow